Om leverandøren
Vingården Calabretta ble grunnlagt på begynnelsen av 1900-tallet, og Massimiliano representerer den fjerde generasjonen produsenter som opererer på vulkanens nordlige skråning. 12,5 ha med, for det meste vinmarker med, vinstokker plantet mellom 700 og 900 meter over havet.
Vinifikasjon og vitikultur
Som i vingården er prosessene i kjelleren helt naturlig. Spontan gjæring og spontan klaring. Takket være den nøysomme omsorgen vekker de renheten i vinenes lukt og smak, som gjenspeiler dufter og smaker som tilhører det utrolig spesielle stedet Etna.
Om vinene
Vinene representerer de tradisjonelle druesortene Carricante for hvite viner og Nerello Mascalese i de røde. Carricante gir rike, saline viner med moden sitrus og hvit-blomst noter. Vinene har ofte et lite grep, som gir dybde og eleganse. Nerello Mascalese er fruktig og rik med morell og røde bær, men elegant og frisk med en seriøs tannisk struktur som også gjør disse vinene egnet for lagring.