Om leverandøren
Etablert i sin bestefars kjeller i hjertet av Chassagne-Montrachet. Her passer Thomas Morey på sine 13ha med vinmark, fordelt på 57 plotter i de sju kommunene Marages, Santenay, Chassagne, Puligny, Saint Aubin, Pommard og Beaune. Thomas tok over produksjonen i 2006 etter flere år ved sin fars side.
Vinifikasjon og vitikultur
Domaine Thomas Morey har drevet vinmarkene sine med et økologisk utgangspunkt i flere år og er sertifisert økologisk fra årgang 2023.Thomas flasker vinene rett før neste høst, etter fermentering og modning på fat han har fra Francois Freres og Damy. Han bruker mellom 15-30% nye fat på alle de hvite vinene sine. De røde vinene herfra får omtrent 50% nye fat. Druene knuses og presses før bare litt battonage, da Thomas ønsker viner med en friskere og mer finbenet figur heller enn den rundere mer opulente stilen. De lagres i omtrent 15 måneder før flasking, uten filtrering eller klaring.
Om vinene
Vinen er kjent for å være friske, rafinerte, lettbente viner med tydelig fokus. Elegant fatpreg og god lengde. Særlig høyere kvaliteter lagrer svært godt.