Om leverandøren
Jacques Bavard har sin base i Puligny-Montrachet, til tross for at han kun produserer en vin herfra. Han produserer også vin i områdene Auxey-Duresses, Saint-Aubin, Saint Romain. Han følger nøye med på vinmarkene, vær enkel plott, fra mars og frem til innhøsting.
Vinifikasjon og vitikultur
Alt håndplukkes, og selekteringen av topp drue materiale gjøres svært nøye. Kun de flotteste, sunneste druene blir med tilbake til vinhuset, før de presses forsiktig. Juicen får tid til å stabilisere seg før den fermenteres og lagres på fat i 12 måneder. Deretter blendes vinene før et nytt opphold på ståltanker i 4-6 måneder før flaske-tapping. De hvite klares forsiktig, men går ikke gjennom filtrering. De røde verken klares eller filtreres.
Om vinene
Vinene er krispe, klare, friske viner med forsiktig fat preg. De får kun 10% nye fat hvor resten er 2-3 år gamle fat. Jacques Bavard gjør aldri batonnage på vinene sine. Dette er klassiske, kjølige burgundere fra vinmarker nøye plukket for sitt kalkholdige jordsmonn. De er fine å åpne i sine unge versjon, men tåler absolutt tid ved lagring.